De mooiste vulkanen van Indonesië op een rijtje

De mooiste vulkanen van Indonesië op een rijtje

De mooiste vulkanen van Indonesië op een rijtje

Indonesië, het land van de vulkanen, beschikt over meer dan 400 actieve vulkanen. Vrijwel alle eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Een beklimming naar de vulkaankrater is een magische en unieke ervaring. Met een excursie heb je de mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen. Schrik niet: bij dit soort excursies wordt je om half 4 ’s nachts al opgehaald, anders ben je te laat voor de zonsopgang. Het vroege opstaan loont zeer zeker!

Iedere vulkaan heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Wij vertellen je graag welke vulkanen er onder andere te beklimmen zijn. 

1.       Rinjani
Klimniveau: zeer moeilijk
Het beklimmen van de Rinjani vulkaan is niet voor ‘softies’ weggelegd. Hikeliefhebbers daarentegen zullen zich de koning te rijk voelen als ze aan de top van deze 3.726 meter hoge vulkaan op Lombok staan. Voor het beklimmen van de top van de Rinjani moet je drie dagen uittrekken en twee nachten slapen op de vulkaan.

2.       Mount Bromo
Klimniveau: relatief eenvoudig
De Bromo vulkaan is de bekendste van het land. In tegenstelling tot de Rinjani vulkaan is de Bromo vulkaan veel gemakkelijker te beklimmen. In ongeveer twee uur loop je bergopwaarts door het maanlandschap naar de kraterrand. Onervaren klimmers met een basisconditie kunnen het beste de Bromo vulkaan beklimmen. De Bromo vulkaan kan je zelfstandig of met gids oplopen.

3.       Mount Ijen
Klimniveau: moeilijk
De Mount Ijen is een beetje het ondergeschoven kindje door de grootsheid van de verderop gelegen Mount Bromo. Mount Ijen is een stuk moeilijker te beklimmen. De kraterrand bereik in je in ongeveer zes uur klimmen.   

4.       Kelimutu
Klimniveau: relatief eenvoudig
Het eiland Flores kent een uitzonderlijk natuurwonder. De Kelimutu vulkaan, vooral bekend van het driekleurenmeer, is maar liefst 1.639 meter hoog. In 45 minuten bereik je de top van de Kelimutu vulkaan waardoor deze vulkaan op Flores voor iedereen met een basisconditie toegankelijk is.  

Nice 2 know