Een geschenk van Moeder Natuur!

Een geschenk van Moeder Natuur!

Een geschenk van Moeder Natuur!

Het lijken net de Noorse Fjorden, maar dan net even wat tropischer. We hebben het over de Marlborough Sounds, in het noorden van het Zuidereiland. Tijdens een rondreis kom je de Marlborough Sounds tegen wanneer je de ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland neemt. 

Het maritiem park van de Marlborough Sounds is een groot netwerk van inhammen die kriskras door elkaar stromen. In deze inhammen moet je niet raar opkijken wanneer je ineens dolfijnen of pinguïns boven het wateroppervlak ziet uitkomen. Daarnaast is er ander wild te spotten in de vorm van tientallen bijzondere vogelsoorten. Alle wilde dieren bewegen zich voort in een prachtige omgeving. Het landschap bestaat uit goudkleurige zandstranden, idyllische baaien en groen beboste bergruggen.

Hoe kun je het beste de Marlborough Sounds bezoeken? Verschillende natuurparken zijn gewoon per auto of camper te bereiken. Voor sommige eilanden dien je een watertaxi te nemen. In de fjorden kun je urenlange wandelingen maken waarbij je niet uitgekeken raakt en continue verrast wordt door een adembenemend uitzicht. Andere gave manieren om de fjorden te ontdekken is met een kajak of een zeiltocht.  

Nice 2 know