Enkele cultuurverschillen op een rijtje

Enkele cultuurverschillen op een rijtje

Enkele cultuurverschillen op een rijtje

Tijdens een rondreis door Sri Lanka zul je zeker geconfronteerd worden met enkele cultuurverschillen. Je komt in een Aziatisch land waar dingen anders gaan dan in Nederland. Het continue verrast worden door deze uitzonderlijke cultuur maakt rondreizen door Sri Lanka ook zo leuk. Toch zijn enkele dingen waarvan het handig is dat je dit voorafgaand aan je rondreis weet om ‘culturele bloopers’ te voorkomen!

1. Eten zonder bestek is de dagelijkse gang van zaken in Sri Lanka. Als je graag met je handen eet ben je in Sri Lanka op de juiste plek. De inwoners van Sri Lanka eten daarnaast graag samen van één maaltijd in een bananenblad en willen daarmee hun gevoel van saamhorigheid laten zien.

2. Vergeet niet om in je koffer broeken met lange broekspijpen en shirts met lange mouwen mee te nemen. Tijdens jouw rondreis zul je prachtige tempels tegenkomen die je graag van binnen wilt zien. Wanneer je hier met blote armen en benen aankomt zul je niet worden toegelaten.

3. Let op met hoofdbewegingen! Wanneer je met een hoofdbeweging iets wilt bevestigen werkt dit in Sri Lanka het tegenovergestelde als hetgeen dat we in Nederland gewend zijn. Als je knikt met je hoofd betekend dit ‘nee’ en schudden met je hoofd betekend ‘ja’.

4. Al onze reizen bieden wij aan inclusief een chauffeur en dat heeft een reden. Het verkeer van Sri Lanka is veel chaotischer dan in Nederland. Veel chauffeurs maken gevaarlijke manoeuvres achter het stuur en nemen het niet zo strikt met de algemene verkeersregels. Het is hier niet aan te raden zelf achter het stuur te kruipen.    

5. Vrijwel alle maaltijden in Sri Lanka bestaan uit rijst en curry. Zelfs bij het ontbijt eten de inwoners van Sri Lanka dit. Nu zul jij dit niet dagelijks eten, want in de hotels is genoeg keuze uit andere gerechten. Wat wel handig is om te weten, is dat je moet oppassen met ijsblokjes in je drankjes en het eten van fruit/groenten. Bij beiden is lokaal kraanwater aan te pas gekomen, wat wij Nederlanders niet gewend zijn. Dit kan voor darmproblemen zorgen. 

Nice 2 know