Ontdek alle mogelijkheden voor een safari!

Ontdek alle mogelijkheden voor een safari!

Ontdek alle mogelijkheden voor een safari!

Safari's heb je in alle soorten en maten. Bij een safari denken de meeste mensen aan de klassieke game drives waarbij je met een open jeep onder leiding van een gids op zoek gaat naar wild, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om de Afrikaanse natuur te ontdekken.

Game Drives:
Dit is, zoals gezegd, de klassieke safari waarbij je in een open jeep met een lokale gids door de natuur rijdt op zoek naar wilde dieren. Game drives kun je in een groep met andere mensen maken, maar je kunt ook privé game drives maken, waarbij je de gids helemaal voor jezelf hebt.

Self Drives:
Bij een self-drive rij je zelf, waardoor je je eigen tempo kunt bepalen en kunt stoppen op de plekken waar je maar wilt. Het nadeel van een self-drive is dat je de kennis van een getrainde gids mist. Hierdoor bestaat de kans dat je dieren mist die een gids wel opgemerkt zou hebben.

Wandelsafari:
Bij een wandelsafari loop je tussen de wilde dieren in het park. Voor veel mensen is dit de meest pure vorm van een safari. Zoals je je wel kunt voorstellen is het maken van een wandelsafari niet zonder gevaren. Het vergt dan ook enorme kennis van de natuur en de wilde dieren die je tegen kunt komen. Het is dan ook aan te raden om alleen een wandelsafari te maken onder leiding van een professionele gids.

Kanosafari:
Een aantal wildparken lenen zich uitstekend om per boot of kano verkend te worden. Rustig peddelend zie je het Afrikaanse landschap aan je voorbij glijden en je kunt de wilde dieren op deze manier vaak erg dicht naderen.

Treinsafari:
In Zuid-Afrika rijden nog een aantal luxe oude treinen die in een aantal gevallen natuurparken doorkruisen. Dit is een ideale manier om de spectaculaire Afrikaanse natuur aan je voorbij te laten trekken, terwijl je intussen geniet van een hapje en een drankje. De Rovos Rail is hier een prachtig voorbeeld van.

Andere originele safari's zijn safari's te paard, per luchtballon óf zelfs op de fiets!

Nice 2 know