Ontdek de Glimwormgrotten of loop de Milford Track

Ontdek de Glimwormgrotten of loop de Milford Track

Ontdek de Glimwormgrotten of loop de Milford Track

Te Anau ligt in het zuiden van het Zuidereiland en grenst aan het gelijknamige meer. In het dorp hangt een sfeer alsof je in de Zwitserse Alpen bent. Te Anau een fijne uitvalsbasis voor cruises naar de schitterende Doubtful- en Milford Sound. Daarnaast ben je in een mum van tijd in het Fiordland National Park. Hier vind je een de pure en ongerepte wildernis van Nieuw Zeeland met gigantische fjorden en zeearmen.  

Te Anau is een echte wandelstad. De groene omgeving heeft ervoor gezorgd dat men hier tientallen prachtige wandelroutes heeft uitgezet. De populairste wandelroute is de Milford Track. Dit is een 50 kilometer lange route door valleien, over hangbruggen en langs heldere meren en hoge watervallen. De Milford Track is een echte ‘must do’ voor wandel- en natuurliefhebbers.  

Op het eerste gezicht niet zichtbaar, maar Te Anau kent een verscholen wereld. Deze magische en tegelijk mysterieuze plek heet de Glowworm Caves, oftewel de Glimwormgrotten. Deze grotten zijn met kleine bootjes te bereiken. Wanneer je de glimwormgrotten betreed kom je in een totaal andere wereld terecht. Al varend door de pikkedonkere grotten kom je gloeiwormpjes tegen die zich vastklampen aan de rotsformaties. De ontelbare gloeiwormpjes geven een prachtig licht waardoor het een groot kunstwerk lijkt. Een betoverende ervaring om eens mee te maken!        

Nice 2 know