Ontspannen aan Nieuw Zeeland's grootste meer

Ontspannen aan Nieuw Zeeland's grootste meer

Ontspannen aan Nieuw Zeeland's grootste meer

Het grootste meer van Oceanië ligt op het Noordereiland. Lake Taupo is duizenden jaren geleden ontstaan door de grootste vulkaanuitbarsting ooit. Hierdoor is een gigantische kratermeer ontstaan. 
Stukje bij beetje is dit kratermeer volgestroomd met superhelder water en vormt het tegenwoordig een prachtig meer. Vanaf de oevers van het meer heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkanen Mt. Tongariro, Mt. Ngauruhoe en Mt. Ruapehu. 

Het meer is een geweldig recreatieparadijs waar je veel sportieve activiteiten kunt ondernemen. Zowel ter land, ter zee als in de lucht kun je jouw adrenaline kwijt. Aan land kun je wandelen en mountainbiken rond het meer. In het water zijn talloze watersporten mogelijk zoals kanoën, raften, surfen en waterskiën. Voor activiteiten in de lucht zijn skydiven en paragliden favoriet. 

Wanneer je Lake Taupo bezoekt mag je de Rock ’n Ropes niet overslaan. Als Tarzan kun je aan sterke lianen hangen en door de bossen vliegen, erg leuk! Ook heel bijzonder is de Drift Diving. Je springt in de Waikato rivier die honderden meters meeneemt door de sterke stroming. 

Zoals je leest hoef je jezelf niet te vervelen bij een bezoek aan Lake Taupo. Deze bestemming heeft voor eenieder leuke activiteiten in petto. Of je nu rustig wilt zwemmen in het meer en relaxen aan de oevers of avontuurlijk bezig wilt zijn: Lake Taupo heeft het allemaal! 

Nice 2 know