Thaise stranden

Thaise stranden

Thaise stranden

Uit ervaring weten we dat er niks lekkerder is dan een rondreis te eindigen met een strandverlenging. Een paar dagen lekker relaxen op het strand onder de zon en een frisse duik in zee nemen. Tijdens deze dagen kun je nagenieten van al jouw belevenissen die je hebt opgedaan tijdens de rondreis en bovendien stap je uitgerust het vliegtuig in voor de terugvlucht naar Nederland. Om het meest optimale uit jouw stranddagen te halen moet je wel een strandbestemming kiezen die aansluit op jouw wensen. In Thailand is er namelijk onderling veel verschil tussen strandbestemming. Iedere strandbestemming kent een eigen publiek, daarom vertellen we je er graag meer over!

We beginnen met de meest extreme strandbestemming: Pattaya. Deze badplaats ligt op twee uur rijden van Bangkok. Het begrip massatoerisme maakt haar naam waar in Pattaya, het is hier super toeristisch. Vooral ’s avonds komt dit badplaatsje tot leven met de vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Het strand van Pattaya is niet te vergelijken met stranden op de zuidelijke eilanden van Thailand.

Op drie uur rijden van Bangkok ligt Hua Hin, de oudste badplaats van Thailand. Hua Hin is perfect voor reizigers die een rondreis door het noorden van Thailand hebben gemaakt en willen genieten van een strandbestemming zonder helemaal naar het Zuid-Thailand af te reizen. In Hua Hin heerst een fijn strandleven en is daarnaast ideaal voor families. In de weekenden moet je wel rekening houden met inwoners vanuit Bangkok die hier de verkoeling opzoeken.

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en is het tweede grootste eiland van Thailand. Over het algemeen staat Koh Samui bekend als mondain en vind je er veel luxe resorts. Het is een ideale plek om je rondreis door Thailand met een knaller af te sluiten! Aan de kust vind je landschappen waar je altijd al van gedroomd hebt: hagelwitte stranden, turkooizen zeeën en palmbomen. Op Koh Samui worden dromen werkelijkheid!

De meest populaire strandbestemming van Thailand is Phuket. Dit eiland in het zuidwesten van Thailand is erg veelzijdig en heeft voor eenieder wat wils! Of je nu voor het bruisende nachtleven gaat, er gave watersporten zoals parasailing of surfen wilt beleven, met het hele gezin van het strand wilt genieten of het groenen binnenland wilt ontdekken…Phuket heeft het allemaal! Op Phuket vind je parels van stranden, maar wat deze strandbestemming vooral kenmerkt is dat je naast relaxen op het strand ook veel leuke activiteiten kunt ondernemen.   

Echte liefhebbers van duiken en snorkelen moeten zeker naar Ko Tao gaan. Spring in het heldere water om de fantastische onderwaterwereld van Ko Tao te ontdekken. Bij de vele koraalriffen kom je de meest kleurrijke vissoorten tegen! Dit eiland is erg geschikt voor koppels. 

Ga je met kinderen op reis? Dan sluit Krabi wellicht het beste aan bij jouw wensen. Het is de meest kindervriendelijke strandbestemming van Thailand met een strand dat langzaam afloopt in zee. Zoek een rustig baaitje of ongerept strand op en kom helemaal tot rust onder de zon. Het helderblauwe water en de karstrotsen die boven de zee uitrijzen kenmerken deze regio.

De populairste strandbestemmingen hebben we nu zo’n beetje gehad. We kunnen ons goed voorstellen dat je na een avontuurlijke en enerverende rondreis maar één ding wilt: genieten van rust. Thailand heeft veel kleine eilandjes waar nauwelijks toeristen zijn. Ver weg van het massatoerisme geniet je er van kleinschaligheid en ongereptheid. Onder het motto ‘Minder Mensen, Meer Natuur’ een rijtje met eilanden die hier aan voldoen:
- Ko Phangan
- Ko Yao Yai
- Ko Lanta
- Ko Lipe
- Ko Ngai
- Ko Mook
-Ko Libong

Onze Azië-specialisten kunnen je als de beste adviseren over een eiland dat voor jou geschikt is. Neem hier contact met ons op of kom langs in onze Beleefwinkel in Tilburg! 

Nice 2 know