Canadian Wine? Anytime!

Canadian Wine? Anytime!

Canadian Wine? Anytime!

Op 24 January 2019.

Denk je aan wijnproeven dan zal je waarschijnlijk snel aan Frankrijk, Zuid Afrika of Italië denken. Ook Canada kent een paar prachtige wijngebieden waar ze met recht trots op zijn. Ben jij een liefhebber, kijk dan welke van deze vijf gebieden in jouw reisschema past. Proost!

Nova Scotia
Hoe klein deze regio ook is, je vindt hier maarliefst zes wijngebieden met meer dan twintig verschillende druiven. Het klimaat en de vruchtbare grond nabij Tidal Bay maken dit een ideaal gebied om zee smaakvolle druiven te verbouwen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Good Cheer Trail, Canada’s eerste wijngaard.

Brome Missisquoi - Quebec
In deze regio verbindt de wijnroute 21 verschillende wijngaarden. De provincie trakteert je op niet alleen prachtige wijnen maar ook geweldige uitzichten over de wijnvelden. Plan verschillende proeverijen van bijvoorbeeld rosé of ijswijn.

Lake Erie & Pelee Island - Toronto
Zo’n 4 uur buiten Toronto bezoek je hier diverse wijngaarden die kenmerkende wijnen maken vanwege de warme zon en frisse wind die hier waait. De velden worden omringd door water en dit resulteert in een zoetzure druif.

Prince Edward County – Ontario
Dit is de snelst groeiende regio wat betreft wijnen. Een verrassende ligging tegenover Niagaro on the Lake en de combinatie van warme zomers en koude winters laten de druiven hier goed groeien. Proef hier een heerlijke Sauvignon Blanc en je zult begrijpen waarom deze regio zo in trek is.

Niagara Peninsula – Ontario
Dit is één van Canada’s bekendste wijngebieden. De vruchtbare grond trakteert ons op de typische ijswijnen. IJswijn is in Nederlands nog niet heel bekend maar het proeven meer dan waard. Het klimaat hier heeft best wat gelijkenissen met dat in de Franse wijnregio’s dus dat verklaar wellicht het mooie resultaat van druiven.