Hoe pak je slim je koffer in?

Hoe pak je slim je koffer in?

Hoe pak je slim je koffer in?

Op 09 February 2018.

Wie wil reizen zal ook koffers in moeten pakken! Het is zeker niet de leukste aangelegenheid. Heb jij last van dilemma’s wat je allemaal mee moet nemen op reis en krijg je de koffer niet dicht? Wij geven je graag tips hoe je slim, efficiënt en relaxt je koffers inpakt! Wacht niet te lang met koffers inpakken, hierdoor krijg je alleen maar meer stress. Dat was trouwens al de eerste tip!

#1 Maak een inpaklijst
Deze inpaklijst wordt de basis van jouw inpakavontuur. Type een lijst in word of schrijf het met de hand. Denk eerst zelf logisch na en vul het daarna aan met standaard vakantielijstjes die overal op het internet te vinden zijn. Het werkt trouwens heerlijk om telkens een onderdeel op je lijstje af te vinken!

#2 Check of het hotel een badhanddoeken service heeft 
Zoals je waarschijnlijk al wel hebt ondervonden nemen badhanddoeken veel ruimte in beslag. Het is zonde wanneer je handdoeken meeneemt terwijl ze in het hotel gewoon een handdoeken service hebben. Raadpleeg daarom voor aanvang van je reis de website van het hotel.

#3 Koop kleine verpakkingen of vul kleine flesjes
Grote shampooflessen en dergelijke zijn funest voor de ruimte in je koffer. Wees slim en koop voor de reis kleinere verpakkingen dan normaal óf giet de inhoud over naar kleinere eenheden.

#4 Voorkom lekkages in je koffer met een plastic tas 
De nachtmerrie van iedere reiziger. De deksel van je pot gel is plotseling toch open gegaan bijvoorbeeld. En erger nog; al je kleren zijn ook vies geworden. Voorkom dit met een pastic tas om alle vloeibare producten die je meeneemt!

#5 Rol kleding op
Door je kleding op te rollen wordt de omvang van je kleding kleiner. De lucht tussen alle kledingstukken verdwijnt dan. Eén nadeel: schrik niet als er wat kreukels in de kleren zitten.

#6 Te veel boeken zorgen voor zware en overvolle koffers
Zie jij jezelf al aan het strand liggen met een heerlijk boek? Groot gelijk! Maar denk wel goed na welke boeken je meeneemt en of je ze allemaal wel uitgelezen krijgt. De oplossing: een eReader. Een andere oplossing is het ruilen van boeken met andere toeristen en veel accommodaties hebben een boekenkast met oude boeken of tijdschriften van vorige bezoekers.

#7 Ook te veel schoenen zorgen voor zware en overvolle koffers!
Hetzelfde verhaal als bij tip 6. Dat ene paar extra schoenen zorgen ervoor dat je koffer net niet dicht gaat!

#8 Vul je schoenen op met bijvoorbeeld sokken
Laat onbenutte ruimtes niet leeg en vul deze op. Prop bijvoorbeeld sokken in je schoenen. Het is tegelijkertijd heel handig want je hebt je hebt eerst je sokken nodig voordat je jouw schoenen aan doet.

#9 Combineer je kleding slim 
Neem handige kledingstukken mee die met meerdere kledingstukken te combineren zijn. Check daarnaast het weer op je vakantiebestemming. Dit scheelt misschien in de kledingkeuzes die je moet maken.

#10 Weeg het gewicht van je koffer 
Het is heel vervelend wanneer je op het vliegveld bij het afgeven van de koffers erachter komt dat je koffer te zwaar is. Je hebt dan twee opties; extra bijbetalen of toch je koffer open doen en overbodige spullen achterlaten op het vliegveld. Voorkom dit door thuis al je koffer te wegen. Hierdoor geef je met een gerust hart je koffers af op de luchthaven.

Fijne (zorgeloze) vakantie!