Montreal, het culture hart van Canada

Montreal, het culture hart van Canada

Montreal, het culture hart van Canada

Op 28 August 2018.

Tijdens een rondreis door Oost-Canada raad ik je van harte aan om Montreal op te nemen in je reisschema. Deze stad ligt op een groot eiland in de St. Lawrence River en is de tweede stad van Canada. Montreal is het culturele hart van Canada. Dit komt deels door de Franse en Engelse cultuurmix die je in deze bruisende metropool vindt. Tijdens een wandeling door de stad zul je merken dat enorm veel inwoners Frans spreken, dat namen van straten, pleinen en bezienswaardigheden Frans zijn en dat veel restaurants Franse gerechten serveren.

Montreal kent veel hoogtepunten voor een stadsbezoek van één of meerdere dagen. De volgende ‘hotspots’ zijn de moeite waard.

Vieux Montreal is de oude binnenstad. Hier krijg je echt het gevoel alsof je in Frankrijk bent! Het is er levendig op gezellige pleinen zoals de Place d’ Armes en Place Jacques Cartier. Op de Place d’ Armes zijn alle ogen gericht op de prachtige Basilique Notre-Dame en de mooie fontein die midden op het plein floreert. De Place Jacques Cartier is een heerlijke tussenstop om wat te eten. Dit populaire plein heeft veel leuke eetgelegenheden en straatartiesten vermaken er de mensen met hun bijzondere kunsten.

De wijk Quartier Latin is het middelpunt van alle kunstzinnige uitingen in de stad. Hier leven veel kunstenaars en dat is te zien aan de kunst op straat en de relaxte sfeer. Laat je verrassen door een mooie theatershow of een gezellig restaurantje. Check voor aanvang van je bezoek aan Quartier Latin of er een festival is. ’s Zomers worden hier namelijk veel gave festivals gehouden!

Het heerlijke stadspark Parc des Iles is een fijne plek om jezelf even terug te trekken in de natuur. Montreal was het decor van de Wereldtentoonstelling van 1967. De tentoonstelling speelde zich af in het Parc des Iles. Dit zijn twee eilanden in de rivier. Enkele architectonische hoogstandjes van de Wereldtentoonstelling zijn nog gebleven zoals de grote doorzichtige bal genaamd Biosphere. Je vindt hier ook het Formule 1 circuit Gilles-Villeneuve. Daarnaast kun je hier heerlijk wandelen en fietsen.

Parc du Mont Royal Montreal is vernoemd naar de heuvel Mont-Royal. Vanaf deze heuvel heb je een uitzicht over de hele stad. In het noordelijke deel van dit park staat de prachtige Oratoire St-Joseph kerk. Deze kerk is een pelgrimsoord voor katholieken over de hele wereld.

Tot slot, wist je dat Montreal een grote ondergrondse stad heeft? Dat is Ville Souterraine! Onder de grond zijn honderden restaurants, winkels en zelfs bioscopen te vinden, erg uniek!

Wat mij betreft genoeg redenenen om deze heerlijke stad tijdens je rondreis door Oost Canada te bezoeken!