Faq

FAQ - veelgestelde vragen

Reisdocumenten

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

Je paspoort moet geldig zijn tot na vertrek uit Canada. Kinderen tot 16 jaar mogen bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders.

Overige grensformaliteiten

Houders van een paspoort van één van de landen van de Europese Unie mogen maximaal 6 maanden in Canada verblijven als bezoeker/toerist/student zonder verdere immigratieformaliteiten.

Personen jonger dan 18 jaar die alleen reizen, hebben een verklaring nodig die door beide ouders of een wettelijke vertegenwoordiger is ondertekend. Daarin moet staan dat zij toestemming hebben om naar Canada te reizen, evenals de plaats en het adres waar zij in Canada zullen verblijven.

Vanaf 15 maart 2016 is het verplicht om voorafgaand aan je reis naar Canada een ETA formulier in te vullen. Klik hier voor meer informatie en om het formulier aan te vragen: ETA

Heb ik een geldig visum nodig voor mij reis naar Canada?

Per 15 maart 2016 zijn alle reizigers verplicht een elektronische reistoestemming te verkrijgen voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip naar Canada. Je dient hiervoor een ETA formulier in te vullen. Klik hier om het ETA formulier direct in te vullen. 

Je hebt bij het invullen je paspoort, een creditcard en een e-mailadres nodig, de aanvraag duurt slechts enkele minuten.

Let op! Er worden kosten berekend, namelijk 7 dollar per aanvraag. Je aanvraag is 5 jaar geldig.

Houd er daarnaast rekening mee dat bij een verblijf van langer dan 6 maanden in Canada altijdeen visum vereist is.

Reisinformatie

Heb ik een vaccinatie nodig wanneer ik door Canada reis?

Nee, het is niet verplicht of noodzakelijk je te laten vaccineren wanneer je naar Canada reist. Maar wij zijn echte reisspecialisten en geen artsen, daarom adviseren we je altijd naar het actuele reisadvies en de bijbehorenden medische vereisten te informeren bij bijvoorbeeld de GGD of www.thuisvaccinaties.nl

Rabies
De enige infectieziekte in Canada die een gezondheidsrisico voor reizigers kan vormen is rabiës. Je loopt het meeste risico op een infectie met rabiës wanneer je in contact komt met zoogdieren. De rabiës vaccinatie biedt bescherming tegen deze ziekte. Je kunt het zekere voor het onzekere nemen je laten vaccineren tegen rabiës.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Nee. Wanneer je in het bezit bent van een geldig EU rijbewijs is een dit voldoende. Je bent vrij in de keuze om een internationaal rijbewijs via de ANWB aan te schaffen, zodat de lokale politie je rijbewijs beter kan lezen, maar dit is niet verplicht.

Ook willen wij je er graag op attenderen dat je vooral in de grote steden rekening dient te houden met hoge parkeerkosten van je (huur)auto.

Heeft je vlucht vertraging gehad?

Is je vlucht geannuleerd of omgeboekt? Of is je vlucht overboekt en word je geweigerd? C-Buddy helpt je dan met het claimen / innen van je vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen.

Klik hieronder op de situatie die bij jou van toepassing is en je ziet direct wat je maximale vergoeding is en je kunt hier direct je claim indienen.

C-buddy neemt je al het (lastige) werk uit handen, controleert of er recht is op vergoeding, zorgt voor de bewijslast, claimt bij de luchtvaartmaatschappij, neemt juridische stappen indien nodig, werkt op no-cure-no-pay basis en vraagt alleen bij succes een vergoeding.

Wat is de beste reisperiode voor mijn reis naar Canada?

Canada is eigenlijk het gehele jaar een geschikte reisbestemming. Het hangt meer van je eigen voorkeur af qua temperaturen en drukte.
Over het algemeen houden we maart t/m oktober aan wanneer we een advies zouden moeten geven.

De drukste periodes zijn de maanden juli en augustus.

Hoe regelen jullie een huurauto?

Al onze huurauto’s reserveren wij bij Sunny Cars. Wanneer je via ons een auto huurt krijg je een all-inclusive auto. Dit betekent dat alle autoverzekeringen standaard bij de prijs zijn inbegrepen en dat je ter plaatse geen onvoorziene kosten hoeft te betalen. Zo zijn onder andere een aanvullende WA-dekking, schadeverzekering, diefstalverzekering en glas-banden-bodem-dakschadedekking inclusief. Daarnaast profiteer je van veel andere voordelen zoals 24/7 hulp bij pech en betaalt Sunny Cars het eigen risico terug bij diefstal of schade.   

Zo stap je met een zorgeloos en gerust gevoel de auto in en kun je gaan genieten van een mooie rondreis!   

Handig om te weten:

  • Voor sommige bestemmingen kun je een ‘Under Age’ pakket afsluiten waarbij je al vanaf 18, 19, 20 of 21 jaar jouw ultieme ‘roadtrip’ kunt maken!
  • Accessoires zoals kinderzitjes en een navigatiesysteem zijn niet altijd bij de huursom inbegrepen. Gelukkig kunnen wij deze eenvoudig voor je bijboeken!
  • Jouw auto inleveren bij een andere verhuurlocatie als waar de huurauto hebt opgehaald? Of je huurauto bij je hotel laten bezorgen? Bij veel bestemmingen is dit kosteloos of tegen een kleine vergoeding!
  • Voor het huren van een auto is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder noodzakelijk.
  • Bij veel bestemmingen is een extra bestuurder inbegrepen. Zo kun je tijdens jouw rondreis met je reisgezelschap wisselen van bestuurdersstoel. Handig! 

Reisverzekering

Ga goed verzekerd op reis

Gemakkelijk al je reiszaken onder één dak! Wij sluiten graag de juiste reisverzekering voor je af, voor ons is dat in 1 klik gebeurd. Reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen sluiten wij af bij Allianz Global Assistance. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Bij Allianz kun je altijd rekenen op de beste service wanneer je dat nodig heeft. Dus verzeker jezelf van een zorgeloze reis en onbezorgd recreatieplezier met een verzekering van Allianz Verzkeringen.

Doorlopende reis- en annulieringsverzekering

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Want jij kent zelf het beste de waarde van je bagage. En of je in Europa blijft of verder reist. Jij kiest zelf wat je wel of niet wilt verzekeren. De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet aan je verzekering toevoegt. Je betaalt dus nooit teveel voor een doorlopende reisverzekering die past bij jouw manier van reizen. 

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, dan heb je nog een zorg minder.