Toronto

Toronto

Het 'New York' van Canada

Toronto is de grootste stad van de Canada en ook de hoofdstad van de provincie Ontario. De stad heeft met zijn skyline de uitstraling van New York. Naast de wolkenkrabbers is de stad ook groen. Er zijn diverse parken die onderling verbonden zijn door wandelpaden.

De CN Tower in Toronto is het bekendste gebouw van de stad; een communicatietoren met een hoogte van 553 meter met een uitkijkplatform op 447 meter hoogte. Met helder weer is het mogelijk om 100 kilometer ver te kijken en heb je zelfs kans om de mist boven de Niagara watervallen te zien.

Toronto heeft een bijzondere, ondergronds complex ‘Path’ genaamd, dit complex bestaat uit onder andere winkelcentra, bioscopen, restaurants en metrostations. Dit complex is gebouwd om de kou in de strenge wintermaanden en de warmte in de zomers te kunnen ontvluchten.

Breng tijdens je verblijf in Toronto een bezoek aan Casa Loma, een bijzonder kasteel dat tussen 1911 en 1914 werd geboud, maar veel ouder lijkt. Ook het Royal Ontario Museum is een bezoek waard, je vind hier tentoonstellingen op het gebied van archeologie, geologie, Afrikaanse en Aziatische kunst en de Europese en Canadese geschiedenis.

 • Heerlijke stad om een dagje te shoppen
 • Bezoek de CN tower (als je geen hoogtevrees hebt)
 • Stadstour over land en water met een amfibivoertuig
Tip!
Sabrina van den Hout

Dit is een Amerikaanse aandoende stad, grote gebouwen, grote billboards, druk. Toch heeft de stad haar eigen charme en zijn er volop activiteiten te ondernemen. Hoteltips: het klassieke Fairmont Royal York of het luxe The Hazelton Hotel. 

Sabrina van den Hout
| Canada Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Verrassende steden & de Niagara Falls

Combineer wereldsteden met een prachtige natuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know