Discovery Coast Passage Experience

Discovery Coast Passage Experience

1 Aankomst Calgary Vlucht

Bij aankomst op de luchthaven van Calgary haal je de auto op en rijd je naar het hotel voor de eerste overnachting. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je nog even de stad in en maak bijvoorbeeld een ritje in een authentieke stoomtrein.

2 Calgary - Cranbrook 384 km

Vandaag maak je een rit naar Cranbrook, de meest zonnige stad van British Columbia die gelegen is tussen 2 parken die uitnodigen voor wandelingen. De stad zelf heeft een rijke geschiedenis en je kunt een bezoek brengen aan het Canadian Museum of Rail Trail.

3 Cranbrook 0 km

Je hebt vandaag de hele dag om te besteden aan het bezoeken van het 1300 meter lange zandstrand en het beoefenen van diverse watersporten of zwemmen in Moyie Lake Provencial Park. Naast zwemmen en watersporten kun je dit afwisselen met een wandel- of fietstocht. Hiervoor is een bezoek aan Wasa Lake PP met haar 8 kilometer lange Wasa Lions Way een aanrader.

4 Cranbrook - Osoyoos 445 km

Na het ontbijt gaat de rit naar Osoyoos met haar mediterrane uitstraling. Een prima plaats als je zomerse activiteiten wil ondernemen. De route naar Osoyoos gaat vlak langs de Canadees-Amerikaanse grens.

5 Osoyoos 0 km

Vandaag heb je alle tijd om een bezoek te brengen aan een wijnhuis, aan Whiterock Beach of Spotted Lake. Als alternatief is het mogelijk om de omgeving van Hayes Point via een fiets- en wandel trail te verkennen, of met de familie naar Rattlesnake Canyon te gaan.

6 Osoyoos - Harrisson Hot Springs 287 km

Op de route van Osoyoos naar Harrison Hot Springs is het mogelijk een uitstapje te maken richting Hells Gate, ten noorden van Hope. Vertrek op tijd maar het is zeker de moeite waard om een wildwatertocht of met de Hell's Gate Airtram over de nauwe en rotsachtige kloof van de Fraser river te gaan.

7 Harrisson Hot Springs - Vancouver 132 km

Op deze dag is de afstand maar beperkt en maak je zelf een keuze om vroeg richting Vancouver te gaan of wellicht nog een activiteit in Harrison Hotsprings te ondernemen. Het is jouw reis dus jij kiest!

8 Vancouver 0 km

Ontdek deze heerlijke, overzichtelijke en veilige stad die volledig omgeven is door water en bergen. Doe dit per fiets of per hop on hop off bus en geniet van de heerlijke sfeer in Gastown en eet een hapje op Granville Island Public Market. Een bezoekje aan Stanley Park en aan de Vancouver Lookout is een must.

9 Vancouver - Campbell River 273 km

Vandaag de oversteek van Horseshoe Bay, dat net ten noorden van Vancouver ligt, naar Nanaimo op Vancouver Island. Breng onderweg een bezoek aan Nanaimo en aan Coombs met haar old country market. Vergeet niet te kijken naar de geiten op het dak!

10 Campbell River 0 km

In de ochtend kun je een whale watch tour doen en wij raden aan de overige tijd te besteden in Elk Falls Provincial Park met haar Suspension Bridge en diverse wandelmogelijkheden.

11 Campbell River - Port Hardy 233 km

Op weg naar Port Hardy ligt Telegraph Cove, een idyllisch plaatsje dat aangedaan kan worden. Het heeft een lieflijk haventje en je vindt er huizen die gebouwd zijn op hoge palen.

12 Port Hardy - Bella Coola 263 km

Vandaag een prachtige dag want jullie gaan de Discovery Coast Passage van Port Hardy naar Bella Coola ondernemen. 10 uur genieten van de omgeving en hopelijk worden er orca's en dolfijnen gespot!

13 Bella Coola 0 km

Reis je tussen 15 augustus en eind september dan raden we zeker aan een grizzlytour te boeken. 3 uur varen over de rivier varen om zo de grizzlies te spotten. Buiten deze periode is er echter nog genoeg te doen en te zien in de Great Bear Rainforest.

14 Bella Coola 0 km

Bezoek het Great Bear Rainforest met bomen tot wel 1000 jaar oud en sommige wel 90 meter hoog. Hier leven verschillende berensoorten op het land en walvissen rondom de vele eilanden. Verder vind je in dit gebied rivieren, granieten kliffen, dichtbegroeide bossen, imposante grotten en gigantische meren. Met geluk reis ben je er tijdens de "salmon run" wanneer de zalm van de de oceaan naar de rivieren zwemt. Je kunt dan zelfs georganiseerd tussen de zalmen zwemmen!

15 Bella Coola - Williams Lake 452 km

Een lange maar prachtige rit. Maak een stop bij Farwell Canyon, geniet van Chilcotin River die langs de route loopt en wanneer er tijd is in de middag huur dan een kano of vaar op het Williams Lake.

16 Williams Lake - Clearwater 229 km

Verder oostwaarts via een deel van de "gold rush route" en Sheridan Lake. Deze dag heb je genoeg tijd om diverse stops in te plannen alvorens in Clearwater aan te komen.

17 Clearwater 0 km

Wells Gray Provincial Park, ook vaak het "watervallenpark" genoemd. Ten noorden van de plaats Clearwater begint de doodlopende verharde weg die steeds hoger voert langs diverse watervallen. Aan het einde van een (deels) onverharde route ligt Clearwater Lake waar je een boottocht kunt maken richting het schitterende Azure Lake.

18 Clearwater - Jasper 318 km

Vandaag is er tijd om aan Mount Robson Provincial Park een bezoek te brengen. Alleen al het zien van de bijna 4000 meter hoge Mount Robson is geweldig. Op weg naar Jasper kun je deze al bewonderen. Jasper is een schilderachtig dorpje in het gelijknamige park dat is gelegen in de Rocky Mountains.

19 Jasper 0 km

Vandaag heb je een hele dag om naar Maligne Lake te rijden waarbij je onderweg ook al het Medicine Lake passeert. Een aanrader is om op de terugweg te stoppen bij Maligne Canyon om hier een wandeling te maken. Of ga per Jasper Skytram naar Whistlers Mountain om te hiken en te genieten van het uitzicht op Jasper National Park.

20 Jasper - Banff 288 km

Vandaag staat de Icefields Parkway op het programma. Je rijdt hiervoor eerst nog een groot deel door Jasper NP met o.a Columbia Icefield, Sunwapta Falls en de Athabasca Falls en de route gaat ongemerkt over in Banff National Park.

21 Banff 0 km

Een dag om te kiezen uit de legio mogelijkheden dat Banff NP te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan Johnston Canyon, een bezoek aan Lake Louise, met een boot varen op Vermillion Lakes of een picknick bij de Bow River.

22 Banff 0 km

Vandaag heb je in Banff NP nog een hele dag tijd om beren te spotten, de Banff gondola te nemen, te hiken of een bezoek te brengen aan Kootenay Provincial Park. De dag erop rijd je naar de luchthaven van Calgary (126 kilometer). Je levert je auto in en vliegt terug naar Nederland.

23 Vertrek Calgary Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Beleef indrukwekkende fjorden en kustlijnen

Spot orka's, walvissen, dolfijnen en grizzly's

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know