Adrenalinekick tijdens de EdgeWalk in Toronto

Adrenalinekick tijdens de EdgeWalk in Toronto

Adrenalinekick tijdens de EdgeWalk in Toronto

Op 28 September 2018.

Toronto is één van Canada’s grootste steden en ligt in het oosten van het land. Bij een grote stad als Toronto hoort een fenomenale skyline vol wolkenkrabbers. De bekendste wolkenkrabber van de stad is de CN Tower, een communicatietoren van 553 meter hoog. Wist je dat je op de top van deze toren aan een wel hele gave activiteit mee kunt doen?

Dat is de EdgeWalk. Op 356 meter hoogte word je in een klimgordel gehesen en met klimtouwen aan een veilige beugel vastgemaakt. Nadat alle veiligheidsonderdelen gecheckt zijn kun je een platform oplopen dat maar één meter breed is. Dit platform gaat de hele toren rond en bevindt zich op het dak van het hooggelegen restaurant. Bij je eerste stappen op dit platform gieren de zenuwen door je lijf, want je bent slechts enkel verbonden aan een klimtouw en er zijn geen hekken waar je jezelf aan kunt vasthouden. Je ziet de drukke straten van Toronto onder je en dat geeft je de ultieme adrenalinekick! In de openlucht kun je een rondje om de CN Tower lopen en dat biedt je een fantastisch 360 graden uitzicht op Toronto en omgeving. De EdgeWalk is ‘s werelds hoogste rondwandeling dat bevestigd is aan een gebouw.

Houd je het liever iets rustiger? Ook dan heeft de CN Tower je genoeg te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitkijkplatform dat zich op 447 meter hoogte bevindt? Bij helder weer is het mogelijk om 100 kilometer ver te kijken en heb je zelfs kans om de mist boven de Niagara watervallen te zien. Of wat dacht je van de Glass Floor? Dit is een glazen kubus die aan de toren vastzit op 342 meter. Je kunt deze glazen kubus binnenstappen en het lijkt alsof je boven de stad loopt. Een unieke belevenis!

Ook voor een romantisch avondje uit of culinair genieten ben je bij de CN Tower aan het juiste adres. In het 360 graden restaurant zie je de verlichtte stad terwijl je de beste gerechten krijgt voorgeschoteld.

Op zoek naar nog meer gave activiteiten tijdens een rondreis door Canada? Ik en mijn collega’s geven je graag meer ‘insider tips’ zodat jij een topreis beleeft!