Reizen naar Toronto

Reizen naar Toronto

Reizen naar Toronto

Op 05 December 2019.

Als je gaat rondreizen in Oost-Canada mag het bruisende Toronto niet ontbreken. Een geweldige stad waar je zeker een paar dagen kunt verblijven zonder je ook maar één moment te vervelen. Hierom ga je naar Toronto toe:

CN Tower
Toronto beschikt over een indrukwekkende skyline waar de gigantisch hoge CN Tower bovenuit torent. Met een hoogte van 553 meter behoort deze wolkenkrabber tot één van de hoogste gebouwen ter wereld. Als bezoeker kun je drie etages bereiken:

- SkyPod, op 447 meter ligt het hoogste uitkijkpunt vanwaar je op een heldere dag de Niagara Falls kunt zien liggen.
- GlassFloor, op 342 meter hoogte kun je in een glazen kubus stappen die vast zit aan de wolkenkrabbers en zie je de stad onder je voeten voorbijtrekken.  
- EdgeWalk, op 356 meter hoogte kun je, vastgebonden aan een stevige kabel, een rondje lopen over de rand van de wolkenkrabber.

Tornoto Islands
Wie denkt dat je alleen gebouwen en andere stedelijke bezienswaardigheden tegenkomt in Toronto heeft het mis. Met een ferry kun je een tripje maken naar de Toronto Islands. Op de eilanden van deze archipel vind je bossen, grote parken waar je lekker kunt picknicken en mooie stranden vanwaar je de een fenomenaal uitzicht op de skyline van Toronto hebt.

Casa Loma
Casa Loma is misschien wel het meest unieke bouwwerk in Toronto. Dit middeleeuwse kasteel was vroeger van een familie die zeer vermogend is geworden door de stroomopwekking bij de Niagara Falls. Tegenwoordig woont er niemand meer in Casa Loma en kun je er als toerist een bijzonder kijkje nemen. Tijdens een rondleiding zal je mond openvallen van de rijkdom die je tegenkomt. Balzalen, botanische tuinen, suites, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het er tegen.

Ik kan nog zo veel toffe bezienswaardigheden opnoemen…relaxen bij Tommy Thompson Park, flaneren bij Waterfront, shoppen bij Dundas Square of cultuur snuiven bij Kensington Market, het is teveel om op te noemen. Wil je al mijn tips over Toronto te weten komen? Maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg en ik help je graag met het samenstellen van jouw reis.