Reisverslag West-Canada

Reisverslag West-Canada

Reisverslag West-Canada

Op 28 December 2016.

Canada staat garant voor een vakantie die je nooit zal vergeten. Voor rustzoekers maar ook voor natuurliefhebbers en mensen die houden van een actieve vakantie is deze bestemming bij uitstek geschikt! Minimaal 3 weken zou je uit moeten kunnen trekken voor deze prachtige bestemming. In de zomermaanden erg goed en veelal rechtstreeks bereikbaar met Air Transat. Deze luchtvaartmaatschappij doet er ongeveer 9 uur over en heeft meerdere prijzen gewonnen als beste charter maatschappij. Denk eens aan de luxe upgrade naar Club Class.  

Ter plaatse zijn er verschillende manieren om het land te verkennen. Je beleeft het ultieme vrijheidsgevoel met een eigen camper. Ook een eigen auto in combinatie met hotelovernachtingen wordt veel gedaan. Tot slot zijn er ook georganiseerde groepsreizen mogelijk.   Er is zoveel te zien en te beleven op deze bestemming dus je zult altijd keuzes moeten maken. Wat zeker niet in je reis mag ontbreken zijn de Nationale Parken in de Rocky Mountains. De gezellige plaatsen Banff en Jasper zijn goede uitgangspunten voor actieve excursies in deze prachtige omgeving. Tijdens een hike kan het zo maar eens zijn dat u oog in oog komt te staan met één van de vele soorten bruine beren die het land rijk is. Een unieke ervaring!  

Op het gebied van wildlife heeft Canada nog veel meer te bieden. Wat dacht je van een walvisexcursie vanaf Vancouver Island? Deze excursies geven u meer dan 80% garantie voor het spotten van de zogeheten “Killer Whale”. Ons beter bekend als orka’s.   De rust en ruimte die het land uitstraalt in de berg- en meer gebieden staat in contrast met levendige en veelzijdige stad Vancouver. De wijk Yaletown is een hippe wijk met veel uitgaansgelegen en restaurants. Overdag is het goed toeven in Gastown, shoppen in Chinatown of heerlijk struinen over de lokale markt op Granville Island.

Minimaal een halve dag dien je uit te trekken voor het heerlijke Stanleypark. Het stadspark met meer dan 10 kilometer aan fietspad, het Prospect Point en de totempalen. De ideale manier om door deze gezellige, groene stad te reizen is de Big Bus (hop on, hop off). 

Wil je jou rondreis een exclusief tintje meegeven? Denk dan eens aan een aantal nachten Sonora Island. Dit eiland is gelegen tussen Vancouver Island en het vaste land en per watertaxi te bereiken vanuit Campbell River. De exclusieve ligging tussen adembenemend wildlife en uw verblijf op basis van all inclusive maken jouw dagen daar uniek. 5 sterren faciliteiten gecombineerd met 4 sterren service maakt dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. Dit is de ‘place to be’ om je onder te dompelen in rust en luxe.  

Spreekt deze korte kennismaking jou aan? Neem dan contact op met één van de collega’s van Beleef Reizen die deze bijzondere bestemming zelf heeft bezocht!