Wat te doen als een beer op je afkomt in Canada?

Wat te doen als een beer op je afkomt in Canada?

Wat te doen als een beer op je afkomt in Canada?

Op 07 October 2019.

Voor veel van onze klanten is de hoofdreden om naar Canada af te reizen het zien van een beer in het wild. Canada is de beste plek om wilde beren te spotten, want van alle beren die op de wereld leven is zo’n 60% te vinden in Canada. Vooral in de regio British Columbia maak je grote kans op het bezichtigen van zwarte- en grizzlyberen. Het zien van een beer in de ruige wildernis van Canada is natuurlijk een memorabel moment, maar je moet er toch niet aan denken dat je onverwachts oog in oog komt te staan met een beer! Ik geef je graag een paar handige tips om gevaarlijke situaties met beren te voorkomen.      

Tip 1: Kook en eet je buiten de camper of je tent? Doe dit dan op een afstand van je camper of tent en ruim alles meteen op, zo voorkom je dat beren naar je toekomen door alle eetgeuren.

Tip 2: Maak lekker veel geluid tijdens een wandeltocht door de ongerepte natuur. Zing en praat uit volle borst! Zo horen de beren je van een afstand aankomen en zorg je ervoor dat er geen schrikreactie ontstaat tussen jou en de beer.

Tip 3: Tijdens een fiets- of wandeltocht moet je uiteraard van de ongerepte natuur genieten, maar het is niet onverstandig om onderweg ook berensporen te letten. Kijk bijvoorbeeld naar eventuele voetstappen op de grond, berenpoep of bomen waar beren met hun klauwen aan hebben gekrabd.

Tip 4: Berenspray is geen overbodige luxe om bij je te hebben als je een nationaal park bezoekt. ’Just to be sure’. Gebruik dit alleen als allerlaatste redmiddel als je maar een paar meter van de beer verwijderd bent.      

Maar wat als je toch onverwachts oog in oog staat met een beer? Het belangrijkste is dat je rustig blijft en vooral niet gaat rennen, want een beer is veel sneller dan een mens en die haalt je gegarandeerd in! Probeer te praten en loop heel rustig, stapje voor stapje, wat verder weg van de beer. Zorg dat je een kant oploopt zodat je de beer ruimte geeft en die kan vluchten.

Hopelijk kun je tijdens een rondreis door Canada gewoon op een veilige manier genieten van wilde beren. Ga bijvoorbeeld met een 4X4 voertuig inclusief een gids op pad om beren te spotten in de wildernis. Hierdoor vergroot je de kans op het zien van beren. Is het jouw droom om beren in het echt te spotten. Dan is deze reis echt iets voor jou!