De Inside Passage

De Inside Passage

De Inside Passage

Op 20 July 2018.

Tijdens een cruise door de Inside Passage ontdek je de ruige kustlijnen van West-Canada. Je komt langs ongerepte eilanden waar vrijwel nooit een mens aan wal is gekomen en vaart door magnifieke fjorden. De "Inside Passage" begint bij Puget Sound, in de staat Washington en loopt door tot de Glacier baai in Alaska. Het langste stuk ligt aan de prachtige kustlijn van British Columbia. Naast het ruige en adembenemende landschap is er ook een grote verscheidenheid aan wild te zien; scholen orka's, kuddes zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen, walvissen, beren en 's werelds grootste populatie witkoparenden. Neem dus zeker een verrekijker mee aan boord! Onderweg zie je deze bezienswaardigheden:

Grenville Channel
Het duurt ongeveer twee uur om het 70 kilometer lange stuk te bevaren. Grenville Channel is waarschijnlijk het spectaculaire deel van de Inside Passage en wordt omgeven door bergen die 500 tot 1200 meter hoog zijn en dichtbegroeid met dennen- en cederbomen. Het smalste gedeelte van het kanaal is 600 meter breed.

Boat Bluff
Deze vuurtoren werd in 1907 in gebruik genomen en is misschien wel de mooiste van alle vuurtorens die langs de Inside Passage te vinden zijn.

Milbanke Sound
Milbanke Sound is in 1783 door kapitein Charles Duncan vernoemd naar admiraal Mark Milbanke. Deze enorme plas water is een van de twee gebieden waar de Inside Passage in verbinding staat met de Grote Oceaan.

Addenbrooke Island
Deze vuurtoren staat er sinds 1914. Naast het bewaken van het land dat rondom Addenbroke Island ligt, is het ook een grote hulp voor schepen in de mist.

Egg Island
Deze vuurtoren werd in 1898 opgericht en waarschuwt voor gevaren bij de nadering van Fitz Hugh Sound en de Smith en Rivers baaien. De locatie van de vuurtoren heeft er toe bijgedragen dat het de sporen draagt van vele Oceaan stormen.

Je kunt de Inside Passage aan boord van een ferry ontdekken. Wil jij meer zien van dit gebied? Verleng je reis dan en maak vanuit Vancouver een 8-daagse cruise naar Alaska.