Cruise van Vancouver naar Alaska

Cruise van Vancouver naar Alaska

Cruise van Vancouver naar Alaska

Op 25 February 2019.

Geef je rondreis door West Canada een extra impuls met een cruise langs de westkust. Door één van ’s werelds mooiste waterwegen, de Inside Passage, kun je van Vancouver naar de Amerikaanse staat Alaska varen. Een enerverende tocht waarbij je fjorden en gletsjers passeert, maar ook Alaskaanse steden bezoekt die groot zijn geworden door de goudkoorts. Dit alles ervaar je aan boord van een cruiseschip met uitgebreide faciliteiten en culinaire verrassingen.

Vertrek vanuit Vancouver
Stap bijvoorbeeld aan boord van de Nieuw Amsterdam van de Holland America Line. Je vertrekt vanuit het bruisende Vancouver voor een 8-daagse cruise langs de westkust richting Alaska. Je vaart door de Inside Passage, waarbij je de ruige en ongerepte wildernis van West Canada ervaart. Je passeert natuurgebieden waar nog nooit eenmens aan wal is geweest. Houdt je ogen onderweg goed open want je passeert wellicht de meest fantastische dieren zoals orka’s, dolfijnen en walvissen.

Vervolgens vaar je Amerikaans gebied binnen en legt het cruiseschip aan in Juneau, de hoofdstad van Alaska. De volgende dag vaart het schip door naar Skagway, het oudste plaatsje van Alaska. In de omgeving van Skagway kun je één van ’s werelds mooiste treinreizen maken boven diepe fjorden en valleien, een indrukwekkende ervaring! Hierna volgt wellicht het hoogtepunt van de cruise. Het cruiseschip komt aan in Glacier Bay National Park. Hier zie je gigantische gletsjers, bergen en ijsschotsen elkaar opvolgen.

Tot slot bezoek je het pittoreske Ketchikan. In dit sprookjesachtige stadje zijn veel gekleurde huisjes op palen gebouwd. Je keert weer terug via de Inside Passage en vaart naar Vancouver. Met deze cruise ervaar je een uniek landschap van fjorden, gletsjers en vooral erg veel ‘wildlife’. Al met al is dit echt een hele bijzondere manier om je rondreis door West Canada af te sluiten!

Ik ben zelf een echte cruisefanaat. De combinatie van een rondreis aan land en een cruisevakantie is erg mooi. Wat mij betreft is dit dé afsluiting van je rondreis.