Wat te doen in Vancouver

Wat te doen in Vancouver

Wat te doen in Vancouver

Op 25 May 2018.

Vancouver is een parel van een stad aan de westkust van Canada. Deze relatief jonge stad heeft een prachtige ligging tussen de bergen en aan de kust. De wolkenkrabbers van deze fijne wereldstad zorgen voor een prachtige skyline met als kers op de taart de bergen van de Rocky Mountains op de achtergrond. Wanneer je door het stadshart van Vancouver loopt zal de eigen identiteit van de stad je meteen opvallen. Alhoewel Vancouver een miljoenenstad is, straalt het een rustige en relaxte sfeer uit. Ik vertel je graag wat je gezien/gedaan moet hebben in Vancouver!

Stanley Park
Vancouver is een stad vol stadsparken! De bekendste is het Stanley Park. Miljoenen oude en hoge bomen domineren het gezichtsveld in het park. Er ligt maar liefst aan 200 kilometer wandel- en fietsroutes. Wij raden je aan om een fiets te huren en het 9 kilometer lange fiets- en wandelpad om het Stanley Park heen te fietsen. Voor de ‘locals’ zijn de rustige paden van Stanley Park ideaal om te sporten, zoals hardlopen en skaten. Het populairste punt in het park is Brockton Point met de 9 kleurrijke totempalen.

Capilano Suspension Bridge
Capilano Suspension Bridge Park is een van de meest populaire attracties in Vancouver. Er is hier namelijk zoveel te doen! In dit park zijn zeven verschillende hangbruggen. Je langste brug waar je over kan wandelen is 137 meter lang. Je loopt tussen de boomtoppen en geniet van de meest prachtige uitzichten. Daarnaast is er een TreeTop walk uitgezet. Er zijn in het park verschillende activiteiten die je naast avontuur ook nog wat educatie bieden. Je leert namelijk wat over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners.

Gastown
Gastown is één en al historie! In deze stadwijk zijn nog enkele bezienswaardigheden te bewonderen uit de tijd van de Canadian Pacific Railway, want Gastown was het eindstation van deze route. De bekendste bezienswaardigheid uit deze wijk is de Gastown Steam Clock. Deze klok werkt op stroom en elke 15 minuten speelt de klok een melodie af. Proef ook de sfeer op Maple Tree Square en in Water Street waar regelmatig muzikanten live spelen.

Granville Island
In het hart van Vancouver ligt het schiereiland Granville Island. De sfeer op Granville Island staat eigenlijk symbool voor Vancouver als stad. Je begeeft je in een miljoenenstad maar toch ervaar je de rust en het ontspannen gevoel. De restaurantjes aan het water nodigen je uit voor een heerlijke tussenstop of wandel langs de vele kleine boetiekjes.

Science World
Tussen de hoge wolkenkrabbers van Vancouver ligt een bijzonder, in het oog springend, gebouw. Een grote glazen en lichtgevende bol met de naam Science World. Dit is een wetenschapsmuseum gericht op kinderen. Je leert er onder andere alles over het verleden van de Canadese scheepsvaart.

Bekijk hier onze voorbeeldreizen waarin Vancouver is opgenomen in het reisschema.