Volg de Icefield Parkway voor het pure Canada

Volg de Icefield Parkway voor het pure Canada

Volg de Icefield Parkway voor het pure Canada

Op 26 June 2018.

De Icefield Parkway is misschien wel de mooiste autoroute van Canada! Het startpunt van deze route ligt ten westen van Lake Louise en verbindt Banff National Park met Jasper National Park. De Icefields Parkway slingert in de schaduw van majestueus hoog oprijzende bergen en klimt door hoge bergpassen tussen Lake Louise en Jasper over een afstand van 230 kilometer.

Er zijn talloze parkeergelegenheden vanwaar je kunt genieten van panoramische vergezichten over een landschap van bergen, gletsjers,watervallen en valleien. Plaatselijke borden geven uitleg over de verschillende landschappen. Je reist door de Eastern Main Ranges, de hoogste en meest ruige bergstreek van de Rocky Mountains en de ruggengraat van het continent. Je komt onder andere langs de volgende bezienswaardigheden:

1. Columbia Icefield Een populaire attractie aan de Icefield Parkway is de sneeuwbusrit Columbia Icefield. Stap de Ice Explorer binnen je over de met ijs en sneeuw bedekte bergen rijdt. Om het half uur vertrekken Ice Explorers naar de Athabasca gletsjer.

2. Peyto & Bow Lake Peyto- en Bow Lake behoren tot de mooiste meren aan de Icefield Parkway. Beide meren zijn een ideale tussenstop om de benen te strekken. Wanneer je langs Peyto Lake rijdt ben je op het hoogste punt van de Icefield Parkway (2.137 meter).

3. Sunwapta Falls Sunwapta betekent "kolkende rivier" in de taal van de Stoney Indianen. En dit natuurwonder maakt haar naam dan ook zeker waar. Het water op de rotsen stort 18 meter naar beneden een diepe kloof in, een echt spektakelstuk.

4. Athabasca Falls De Athabasca River duikt 22 meter naar beneden over een ruwe klif, wat wolken van verstoven water en mist veroorzaakt. Alhoewel deze waterval vergeleken met andere watervallen in de omgeving niet zo hoog is stroomt er met ongekend veel kracht water naar beneden.

5. Glacier Skywalk Voel de adrenaline bij de Glacier Skywalk. Loop over een glazen plaat, 280 meter boven de grond, midden in een adembenemende natuur. Hier vormen de gletsjers het dak van de wereld en zweven de vogels onder je door.

We nemen deze route graag mee in jouw reisschema. Bekijk hier alvast onze suggesties voor West Canada.