Whistler, een prachtbestemming zowel ’s winters als ’s zomers!

Whistler, een prachtbestemming zowel ’s winters als ’s zomers!

Whistler, een prachtbestemming zowel ’s winters als ’s zomers!

Op 24 November 2017.

In de spectaculaire Coast Mountains van British Columbia, slechts twee uur ten noorden van Vancouver, ligt Whistler. Eén van mijn favoriete bestemmingen in Canada, het hele jaar door!

Tijdens mijn rondreis door West-Canada heb ik me laten verrassen door deze bijzondere plek. De rit er naartoe begon al goed over de zogenaamde Sea-to-Sky Highway. In de ochtend vertrok ik vanuit Vancouver via de highway die je via de zee naar bergen van Whistler lijdt.

Whistler is in de winter een paradijs voor de wintersporter. In 2010 zijn hier de Olympische Winterspelen gehouden. Er zijn twee enorme bergen waar skiërs en snowboarders hun hart kunnen ophalen. Whistler is een knus bergdorp met een gezellig centrum, vol met goede restaurants, bars en winkels. Het levendige dorp zorgt voor een geweldige wintersportbestemming!

De Blackcomb en Whistler Mountain staan via de Peak 2 Peak Gondola met elkaar in verbinding. De lift brengt je in slechts elf minuten van de ene top naar de andere. Tijdens dit ritje met de gondola geniet je van een spectaculaire uitzicht.

In de zomer is Whistler omgetoverd tot een groen landschap met besneeuwde bergtoppen en is het hier heerlijk vertoeven. Je kunt hier eindeloos mooie wandelingen maken, of je gaat de omgeving per mountainbike verkennen. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet voor elk niveau, maar iedere tocht doet je laten genieten van de indrukwekkende natuur van Whistler.

Maar er is meer, wat dacht je van zipplining tussen de boomtoppen, kano varen op één van de vele meren in dit gebied, raften of paardrijden. Zowel de actieve reiziger als de natuurliefhebber zal zich hier geen moment vervelen. Ook de golfliefhebber is hier op het juiste adres. Er zijn hier een aantal prachtige banen waar ook profs graag spelen.

Dus vergeet Whistler niet te bezoeken als u in West Canada bent, of het nu in de zomer of de winter is!