Nova Scotia, New Brunswick & Newfoundland - Oost Canada

De hoogtepunten van Nova Scotia

1 Aankomst Halifax Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Halifax. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Halifax 0 km

Vandaag ontdek je de grootste stad van Nova Scotia, Halifax. Wandel rond de citadel in het midden van de stad en vervolg de wandeling in de aangrenzende Public Gardens. Sluit de dag af op één van de gezellige terrasjes bij de Halifax Harbourwalk.

3 Halifax - Lunenburg 99 km

Vertrek in Halifax in zuidelijke richting en rijdt over een weg die door de lokale bevolking de 'Lighthouse Route' wordt genoemd. Bezoek in ieder geval Peggy's Cove met haar mooie vuurtoren en centrum. Eindbestemming vandaag is Lunenburg, misschien wel één van de mooiste vissersdorpjes ter wereld. Je vindt hier mooie gekleurde vissershuisjes en historische gebouwen van soms wel meer dan 250 jaar oud.

4 Lunenburg - Liverpool 50 km

Vervolg vandaag de weg langs de kust van Nova Scotia richting Liverpool. Onderweg kom je langs mooie natuurlijke inhammen. Je kunt vandaag met de auto naar de LaHave Islands rijden of naar het afgelegen Hartling Bay. Je kunt er ook voor kiezen om iets verder door te rijden naar Keijumkuijk Seaside National Park waar je prachtige natuur hebt.

5 Liverpool - Digby 140 km

Ga vandaag vroeg op pad richting het binnenland van Nova Scotia. Je bezoekt vandaag het Keijumkuijk National Park. Je kunt hier genieten van watervallen en meren. Aanrader hier is om met een kajak het water op te gaan om de omgeving te verkennen. Je kunt hier ook goed wandelen.

6 Digby km

Vandaag maak je een trip naar het uiterste puntje van het schiereiland bij Digby. Maak de overtocht naar Brier Island waar je walvissen kunt spotten. De natuur is hier nog ongerept. Je komt hier helemaal tot rust!

7 Digby - Wolfville 141 km

Je rijdt verder in noordoostelijke richting naar eindbestemming Wolfville. Onderweg rijdt je door de Annapolis Valley. Dit gebied is vooral bekend van appels en druiven. Breng dan ook een bezoek aan een appelboomgaard of een wijngaard.

8 Wolfville - Truro 125 km

Vandaag heb je de mogelijkheid om één van de grootste getijdeverschillen ter wereld te bekijken. De getijden in de Fundybaai kunnen maar liefst een hoogsteverschil van 16 meter bereiken. Een goede plaats om dit natuurfenomeen te aanschouwen is de Salmon River, in Truro. Mocht je nog tijd over hebben bezoek dan het Victoria Park in Truro voor een mooie wandeling.

9 Truro - Baddeck 252 km

Een flinke rit vandaag naar het populairste deel van Nova Scotia, Cape Bretoneiland. Je rijdt over de brug Canso Causeway het eiland op. Eindbestemming vandaag is Baddeck, het officiële begin- en eindpunt van de beroemde Cabot Trail.

10 Baddeck - Ingonish Beach 93 km

Je begint vandaag met de Cabot Trail, een weg van bijna 300 kilometer lang. Deze route wordt gezien als één van de mooiste en spectaculairste wegen van heel Noord-Amerika. Onderweg kom je langs rotswanden, bossen, bergen, baaien en stranden. Aan het einde van de dag kun je relaxen bij Ingonish Beach.

11 Ingonish Beach - Chéticamp 115 km

Je rijdt vandaag verder over de Cabot Trail richting Chéticamp. Vlak voordat je de overnachtingsplaats van vandaag bereikt kom je langs het Cape Breton Highlands National Park. Dit park is perfect voor wandelaars, zwemmers en andere natuurliefhebbers. De uitzichten in dit park over de kustlijn zijn zeer de moeite waard!

12 Chéticamp - Mabou 80 km

Een korte rit vandaag naar het plaatje Mabou. De plaatsnamen onderweg doen je denken aan Schotland, dat is ook niet vreemd als je bedenkt dat de naam Nova Scotia afkomstig is van Nieuw Schotland. Je slaapt vandaag in de Glenora Distillery, een hotel dat gebouwd is naast een whiskystokerij. Je kunt hier een rondleiding krijgen en de Canadese whisky zelf proeven.

13 Mabou - Liscomb 176 km

De rit van vandaag brengt je terug naar Nova Scotia. Je kunt langs de oostkust van het vasteland rijden. Dit is een mooie rustige weg waar genoeg te zien is. Je kunt onderweg stoppen om korte wandelingen te maken. Je slaapt in de Liscomb Lodge waarbij je uitkijkt op de Liscomb River. De volgende dag rijdt je terug naar Halifax (180 km.) voor de terugvlucht.

14 Vertrek Halifax Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Geniet van de charme en prachtige kustlijn van Nova Scotia

Vuurtorens, rustige stranden en bossen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know