Beautiful Nature - West Canada

Korte route van Vancouver naar Calgary

1 Aankomst Vancouver Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Vancouver. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Vancouver 0 km

Ontdek deze heerlijke, overzichtelijke en veilige stad die volledig omgeven is door water en bergen. Doe dit per fiets of per hop on hop off bus en geniet van de heerlijke sfeer in Gastown en eet een hapje op Granville Island Public Market. Een bezoekje aan Stanley Park en aan de Vancouver Lookout is een must.

3 Vancouver - Whistler 121 km

Over een deel van de Highway 99,(Sea to Sky highway), één van de mooiste routes in West Canada, rijd je vandaag richting Whistler. In de winter is het hier een groot, sprookjesachtig skigebied. In de zomer is het een aantrekkelijk stadje voor natuurliefhebbers en thrillseekers. Een erg gezellig centrum met mooie winkels en sfeervolle restaurants en natuurlijk de nog immer zichtbare herinneringen aan de Winterspelen van 2010.

4 Whistler 0 km

Ga de bergen in en maak een rit met de Peak-to-Peak Gondel tussen twee hogen bergtoppen, ga wandelen op een van de trails, huur een mountainbike en ga downhillen op een van de routes, maak een vlucht met een watervliegtuig en geniet van de uitzichten of wandel over de Whister Suspencion Bridge. Jong en oud vermaakt zich op één van de golfbanen, met winkelen, een hapje in de trendy restaurants, een drankje in één van bars en nachtclubs.

5 Whistler - Clearwater 423 km

Vandaag reis je verder noordoostwaarts, richting Clearwater. Een lange rit, maar ook een mooie. Je rijdt nog een groot deel via de Sea to Sky Highway. Eindpunt vandaag is Clearwater, een relatief kleine plaats maar centraal gelegen voor een bezoek aan Wells Gray Provincial Park.

6 Clearwater 0 km

Vandaag heb de je de gehele dag de tijd om dit “watervallen park” te bezoeken. De bekendste watervallen liggen vlakbij de Valley Road, maar wanneer je iets meer moeite wilt doen, dan kun je de Moul Falls bezoeken. Het is ongeveer een uur lopen vanaf de weg en je kunt hier achter de waterval door lopen! De Valley Road gaat na een tijdje over in een gravelweg en over deze weg kun je Clearwater Lake bezoeken. Een prachtig gebied om een kano of kajak te huren. Of ga met een bootje richting de waterwallen bij Azure Lake.

7 Clearwater - Jasper 318 km

Na vertrek uit Clearwater passeer je na ruim 100 kilometer Blue River waar je een Wildlife Safari kunt maken. Per boot op zoek naar beren of per jeep door de Grizzly Bear Valley. Later op de route kom je bij, het op de UNESCO lijst vermelde Mount Robson Provincial Park. Met haar 3.954 meter hoge Mount Robson is dit de hoogste top van de Canadese Rockies en al van ver zichtbaar wanneer je vanuit westelijke richting het park inrijdt. Eindpunt vandaag is Jasper National Park.

8 Jasper 0 km

Verken Jasper National Park met haar heldere meren, ijzige gletsjers, kalksteen ravijnen, ondergrondse rivieren, bergen en heetwaterbronnen. Je kunt hier raften, varen, wandelen, paardrijden en een rit per Jasper Skytram naar een hoogte van bijna 2300 meter op Whistler Mountain.

9 Jasper 0 km

Ga vandaag vroeg op pad via de prachtige route naar Maligne Lake. Onderweg passeer je eerst Medicine Lake en vergeet vooral niet even foto te maken van dit langgerekte meer, omringd door prachtige natuur. Bij Maligne Lake kun je een kano huren of maak een boottocht naar het 14 kilometer verderop gelegen Spirit Island, dat alleen een eiland vormt wanneer de waterspiegel hoog genoeg is. Buiten deze periode is het met de wal verbonden. Op de terugweg raden we je aan te stoppen bij Maligne Canyon voor een wandeling in dit gebied.

10 Jasper - Banff 288 km

Een rit over de wereldberoemde Icefields Parkway staat op het programma. Je rijdt eerst nog een groot deel door Jasper NP met o.a Columbia Icefield, Sunwapta Falls en de Athabasca Falls en de route gaat ongemerkt over in Banff National Park. In de middag zul je vlakgij bij Lake Louise en Lake Moraine komen en wanneer de tijd en de drukte het toelaat, raden we zeker aan om deze meren te bezoeken. Rijd vanaf hier naar de plaats Banff via de Bow Valley Parkway, deze is een stuk rustiger dan de Highway 1 en loopt parallel aan de Bow River.

11 Banff 0 km

Er zijn legio mogelijkheden om vandaag uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in Johnston Canyon, met een boot varen op Vermillion Lakes, maak een mooie wandeling of probeer beren te spotten. Misschien is het gister niet gelukt Lake Louise en/of Lake Morraine te bezoeken en wil je vandaag wel een nieuwe poging wagen. We raden je aan dit in de vroege ochtend of laat in de middag te doen

12 Banff 0 km

Vandaag een laatste dag in dit prachtige park. Maak een rit per paard, ga per gondel naar de top van Sulphur Mountain en geniet van een spectaculair uitzicht of wandel nog over één van de vele paden. Nog een laatste diner in het gezellige dorp Banff en dan moeten toch echt de koffers weer gepakt worden…..

13 Vertrek Calgary Vlucht

Je rijdt in ruim anderhalf uur naar de luchthaven van Calgary. Hier lever je je auto in. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ontdek de ruige en overweldigende Canadese natuur

Alle natuurpracht in één route

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know