Kootenay National Park

Kootenay National Park

Grasland, valleien, bossen en toendra’s

Het Kootenay National Park is een gebied van ontzettend veel verschillen. Het hoogteverschil is tussen de 900 en 3.400 meter en dit zorgt ervoor grote verschillen in landschap, klimaat, flora en fauna. Je kijkt hier je ogen uit en er zijn genoeg activiteiten voor ieder wat wils.

Grasland, valleien, bossen en toendra’s. Het zijn enkele voorbeelden van landschappen die in Kootenay National Park te vinden zijn. Door deze afwisselende landschappen is het aantal dieren zeer divers. Je vindt in dit park onder andere verschillende soorten beren, maar ook wolven, herten, elanden en poema’s. Je kunt een 94 kilometer lange weg rijden van zuid naar noord waarbij je langs alle bezienswaardigheden komt.

Bezoek de meest interessante locaties in het park:
Radium Hot Springs Mineral Pools, één van de grootste mineraalzwembaden van Canada. Hier kun je genieten van een heerlijke spa behandeling waarbij je van de helende krachten van de warmwaterbronnen kunt genieten.

Numa Falls in het noorden van het park. Deze ligt dicht bij de weg, dus vanaf de parkeerplaats loop je snel naar de hangbrug die over de waterval is geplaatst. Het uitzicht vanaf deze brug is prachtig. Op de achtergrond zie je de bergen van Kootenay National Park.

Paint Pots is een populaire bezienswaardigheid en bijzonder verschijnsel van het nationaal park. Deze geothermische mineraalbronnen zijn helemaal okerkleurig. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied gebruikte de bron als kleurstof voor rituelen en voor kunstobjecten.

Tip!
Irma Deenen

Dit park is uitermate geschikt voor mensen die iets meer rust willen in vergelijking met Jasper en Banff National Parks.

Irma Deenen
| Canada Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ontdek de Canadese Rocky Mountains

Van prairies tot hoge bergpieken

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know