Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes National Park

Where the mountains meet the prairies

Waterton Lakes National Park ligt vlakbij de grens met Amerika. Het park loopt aan de Amerikaanse kant geruisloos over in het Glacier National Park. Waterton Lakes wordt ook wel gezien als een gebied waar de bergen van de Rocky Mountains overgaan in het vlakke prairielandschap van Alberta. De natuur die je hier vindt is zeer divers en spectaculair. Het is bijvoorbeeld een uitstekend park om beren te spotten. Je kunt een boottocht maken over één van de meren op zoek naar onder andere zwarte en grizzlyberen.

Er zijn verschillende hoogtepunten in het park. Zo kun je bijvoorbeeld het bijzondere Prince of Wales Hotel wat van de buitenkant meer lijkt op een chalet uit de Alpen. Je kunt hier ook blijven overnachten, zodat je zeker weten wakker wordt met een indrukwekkend uitzicht. Een natuurlijk hoogtepunt is Red Rock Canyon waarbij de rode rotsen een heel bijzonder contrast geven in de groene natuur met een waterval die er tussen stroomt.

Wildlife is er genoeg in dit park. In de herfst vind je hier grote vogel migraties die naar het zuiden trekken voor het warme klimaat. Verder kun je op de prairie grote kuddes bizons of elanden tegenkomen. Door het maken van verschillende wandelingen in het park zie je de grote verscheidenheid aan dieren in het park. Voor de beginnende wandelaar heb je mooie korte wandelingen die vaak langs één van de meren lopen. Voor de wat meer ervaren wandelaar is er de 17 kilometer lange Crypt Lake Trail. Onderweg loop je langs watervallen, kliffen en hemelsblauw water van het Crypt Lake.

De verscheidenheid in dit park zorgt ervoor dat bezoekers een eigen invulling kunnen geven aan hun bezoek. De combinatie tussen meren, bergen, watervallen en prairie maakt het tot een zeer compleet nationaal park wat zeker in de reis moet worden opgenomen.

 • Maak een wandeling op je eigen tempo langs meren en over prairies
 • Spot verschillende soorten wildlife zoals beren, bizons, elanden en vogels
 • Geniet van de natuur met als hoogtepunten de Upper en Lower Waterton Lakes, Red Rock Canyon en Crypt Lake
Tip!
Irma Deenen

De veelzijdigheid van het park zorgt ervoor dat iedere bezoeker zelf zijn bezoek op z’n eigen manier kan beleven.

Monique Graafmans
| Canada Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ontdek de Canadese Rocky Mountains

Van prairies tot hoge bergpieken

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know