Vancouver Island & Rockies - West Canada

Vancouver Island & Sunshine Coast

1 Aankomst Vancouver Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Vancouver. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Vancouver 0 km

Ontdek deze heerlijke, overzichtelijke en veilige stad die volledig omgeven is door water en bergen. Doe dit per fiets of per hop on hop off bus en geniet van de heerlijke sfeer in Gastown en eet een hapje op Granville Island Public Market. Een bezoekje aan Stanley Park en aan de Vancouver Lookout is een must.

3 Vancouver - Victoria 114 km

Misschien wil je de ochtend nog besteden in Vancouver en maak je rond het middaguur de oversteek naar Victoria. Bij aankomst op Vancouver Island kun je eerst nog een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Deze fantastische tuinen zijn een lust voor het oog en worden met veel enthousiasme dagelijks onderhouden. Eindpunt vandaag is het gezellige Victoria.

4 Victoria 0 km

Victoria, zoals Queen Victoria, is de hoofdstad van British Columbia. De uitstraling hier is Engelser dan in Engeland! Er rijden rode dubbeldekkers door de straten en de prachtige tuinen bezorgden Victoria dan ook als bijnaam ‘City of Gardens’. Huur een fiets of scooter en ontdek “old town” en de binnenhaven. Je kunt hier al je eerste walvistour plannen; ga deze indrukwekkende zoogdieren spotten in de wateren rondom de stad.

5 Victoria - Tofino 317 km

In de zomer is Tofino een populaire bestemming voor reizigers die houden van surfen, walvis spotten, kajakken en wandelen. Het stadje met een echte “surf-vibe” wordt aan de zuidkant omgeven door het Pacific Rim National Park en aan de andere zijden door de Grote Oceaan. Maak een wandeling door het regenwoud van het Pacific Rim NP en geniet van een wandeling op Long Beach.

6 Tofino 0 km

Maak vandaag een “coastal bear tour”; een tocht per boot langs de oevers van de Clayoquot Sounds. Beren komen bij eb naar de oevers om op te zoek te gaan naar voedsel. Een fantastisch gezicht! Breng in de middag een bezoek aan de Royal Botanical Gardens.

7 Tofino 0 km

Nog een heerlijke dag in dit prachtige gebied. Of je nu kiest voor een verblijf in Tofino of je verblijft in het 35 minuten zuidelijker gelegen Ucluelet, de bezienswaardigheden liggen hoe dan ook in de directe omgeving. Bewandel een deel van de beroemde Wild Pacific Trails en geniet van de uitzichten over de oceaan. Met een beetjes geluk spot je walvissen langs de kust. Een walvistour mag in dit gebied niet ontbreken!!!

8 Tofino - Campbell River 270 km

Tip; vertrek vroeg want het is een lange rit vandaag maar je komt ook langs diverse mooie stops. Het is dan ook prettig hier wat tijd te kunnen besteden. Maak een stop bij Port Alberni en wandel door Cathedral Grove in MacMillan Provincial Park. Hier vind je de grootste dougslassparren van het eiland van soms wel meer dan 800 jaar oud. Bij Coombs moet je even naar de geiten kijken, deze staan namelijk op het dak van een gebouw……Ook Nanaimo is eigenlijk een kort bezoekje waard maar het is uiteraard aan jou hoe je de dag indeelt. Eindpunt van vandaag is Campbell River.

9 Campbell River 0 km

In de ochtend kun je een whale watch tour doen en wij raden aan de overige tijd te besteden in Elk Falls Provincial Park met haar Suspension Bridge en diverse wandelmogelijkheden. Wanneer je Strathcona PP wilt bezoeken dan heb je hier een gehele dag voor nodig.

10 Campbell River - Lund 114 km

Lund is het meest noordelijk gelegen plaatsje aan de Sunshine Coast dat per auto bereikbaar is. Gelegen aan de Desolation Sound is dit de ideale vertrekplaats om de kanoën naar en bij de eilandjes die hier gelegen zijn.

11 Lund 0 km

Maak vandaag een boottocht naar het vlakbij gelegen Savary Island, een waar paradijsje. Prachtige stranden en heerlijk warm en helder zwemwater maken dit tot een subtropisch uitje. Dankzij het zuidelijke tij is dit water het warmste ten noorden van Mexico.

12 Lund - Whistler 278 km

Dat wordt vroeg vertrekken want het is een lange dag. Het is mogelijk nog een nacht in het zuiden van de Sunshine Coast in te plannen. Dit geeft je de mogelijkheid om hier nog een mooie hike te maken bijvoorbeeld. Wanneer je er voor kiest om door te rijden naar Whistler dan is dit een prachtige route. Met 2 overtochten en een route langs de kust naar Vancouver is dit genieten. En dat houdt nog niet op want je rijdt via het eerste deel van de Highway 99; de Sea to Sky Highway richting Whistler. Meren, watervallen en parken leiden je naar het van de winterspelen van 2010 bekende Whistler. In de winter is het hier een groot, sprookjesachtig skigebied. In de zomer is het een aantrekkelijk stadje voor natuurliefhebbers en thrillseekers. Een erg gezellig centrum met mooie winkels en sfeervolle restaurants.

13 Whistler - Vancouver 121 km

Ga de bergen in en maak een rit met de Peak-to-Peak Gondel tussen twee hogen bergtoppen, ga wandelen op een van de trails, huur een mountainbike en ga downhillen op een van de routes, maak een vlucht met een watervliegtuig en geniet van de uitzichten of wandel over de Whister Suspencion Bridge. Geniet nog van dit prachtige gebied voordat je weer terugrijdt naar Vancouver.

14 Vertrek Vancouver - Vlucht Vlucht

Je levert de auto in bij de luchthaven. De rondreis zit er helaas op maar de herinneringen die gemaakt zijn, neemt niemand je af. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Indrukwekkende natuur & schilderachtige plaatsjes

Spot zoveel mogelijk 'wildlife'

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know